Fina vardag!

Måndag har vi på almanackan idag.... Tycker det känns väldigt gott att jag inte längre avskyr gamle vardagarna. Eftersom min vardag numera består av skola (och ibland extrajobb men som jag själv väljer) så känns det riktigt skönt att vara nöjd med "vardagslivet". Man är ju igång mest hela tiden när man studerar 100% och samtidigt arbetar extra vid sidan av. Men jag tycker det är hanterbart när det är jag själv som bemästrar när jag kan jobba och inte. Närmare tentor är det i princip omöjligt att klämma in extrajobb, det gör jag nästan aldrig - för min egen skull. Nä, man måste ta vara på sitt eget välmående!
 
Nu när ännu ett år kommer bestå av skolarbeten högt och lågt så har jag beställt mig en ny laptop, en HP på 13" som är betydligt lättare att bära än min gamle stenklump jag har nu..... Känns riktigt bra att ha fyndat en HP med studentrabatten som jag har via mecenats hemsida.
Ibland finns det fördelar med att vara student! Troligtvis kommer datorn att dyka upp imorgon eller i övermorgon. Väntar med spänning! Oliiidligt ;-)
 
Idag har det inte hänt så mycket mer än förmiddagsföreläsning i skolan, efter lunch åkte jag hem och började kolla igenom lite övningar som vi har i ena kursen... Snart har ju halva kursen gått! Läser ju oftast 10v i stöten, 2 kurser paralellt. Känns nervigt att tentan börjar närma sig med stormsteg! ..Annars har jag bara tvättat och lagat ugnsbakad korv med pressad potatis. Vardagsgöra ;-)
 
Planer för Oktober månad är många, mammsen fyller år och det ska vi förstås fira ♥
Sen den 11 Oktober ska jag & Tobias på en spelning i Göteborg Asking alexandria samt övernatta på hotell Scandic Opalen, kommer bli så kul!
17 oktober åker vi en snabbvisit till Finland över en helg, jag och Tobias skall bli gudföräldrar till mitt kusinbarn, så roligt! Kul att hälsa på hos släktingarna samtidigt!
 
Nä nu närmar sig klockan sofftid och BigBrother, vardagkvällar när den är som bäst i vår tvåsamhet ;-)


(snart) min pärla...

 
 
 
 
 
 

Härliga fredag!

Idag är det fredag, bästa dagen på hela veckan! Har en skön fredagsfeeling trotts att jag ska jobba lördag & söndag, men jag börjar kl 10 imorgon så det är ändå sovmorgon på det!
Jag är ledig från skolan idag, så jag har planerat en träff med min vän & gamla arbetskamrat Charlotte. Det ska bli en fika antingen hos mig eller på stan, vi har inte bestämt än :-)
 
....Jag har lagt en vitvinare på kylning perfect day och tagit fram div. ingredienser som behövs till kvällens middag - quesadillas! Så gott och så enkelt.
 
 
Vi har börjat föra en matlista veckovis, så att man slipper stå och fundera över vad man skall laga till middag varje dag - en evig fråga ibland. Så nu kan man se helgens planerade middagar och då längtar man om ännu mer inför helgen!
 
Ha en trevlig helg allesammans!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu äreju helg!

Skolan har kickstartat och vi är i full gång... Eller njaa.. År 2 startar betydligt lugnare än vad år 1 gjorde, lider med de som börjar 1a året i ledarskap inom detaljhandeln, vi hade vinjett varje vecka på en gruppuppgift i extern redovisning - ingen rast och ingen ro!! Nu har vi mjukstartat... Ordentligt. Tills vår lärare skickade ut att vi helst skall ha läst en av kursböckerna inom 14 dagar..! Jag fick ett sms från jobbet igår på förmiddagsföreläsningen om jag kunde jobba 8.30-18.00 idag fredag, det bestämde jag mig snabbt för att göra. Här sitter jag nu och slutar om 40 min. Jag har läst ut halva kursboken idag och har tills fredag på mig att läsa resten, känner att jag förenat nytta med "nöje" idag genom att plugga på arbetstid. Tjäna pengar när man pluggar är ju ingen skit ;-)
 
Ikväll ser planerna ut såsom att göra hemmagjorda hamburgare av eko-nötfärs, vi har börjat handla mer och mer ekologiskt, framförallt kaffe och bananer som är riktiga giftbomber!! Att tänka på vad man stoppar i sig är viktigt tycker jag, man skall inte stoppa i mun sådana ämnen som till och med är förbjudna i vissa länder!
Till hamburgarna ser jag fram emot lite zinfandel vin! mmm.... Älskar vin! ...& MAT!
 
Imorgon skall vi på födelsedagsfest hos några vänner som bor ute i skoga'. Detta ser vi fram emot! Jag har köpt ekologiskt vitt vin kvällen till ära ;-) Funderingarna går bara på... Vad ska man ha på sig??! Evig fråga. Ingen svaret.
 
 
Ha en go' helg ni som kikar in & läser!
 
Snart checkar jag ut och cyklar hemåt!
 
Ciao